От 22 септември започна плановият годишен ремонт на Шести блок на

...
От 22 септември започна плановият годишен ремонт на Шести блок на
Коментари Харесай

Шести блок в АЕЦ "Козлодуй" бе спрян за планов ремонт

От 22 септември започна плановият годишен ремонт на Шести блок на АЕЦ “Козлодуй ”, съобщиха от пресцентъра на нуклеарната централа. През интервала на прекъсването ще бъдат изпълнени нужните ремонтни работи, профилактика на оборудването и на системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо нуклеарно гориво за новата горивна акция. По време на ремонта ще продължи реализирането на действия, свързани с дълготрайната употреба на блока. Предвижда се ремонтът да продължи до края на октомври.

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй ” работи с цялостно натоварване на мощността.

В началото на август Шести блок работи за малко с понижена мощност заради изключване на две от основните циркулационни помпи, напомня Инвестор.бг. Впоследствие от атомната централа оповестиха, че казусът е отхвърлен. В началото на юли след късо съединяване Шести блок още веднъж бе спрян. Тогава от централата увериха, че системите за отбрана са сработили съгласно условията. Експерти обаче предизвестиха, че двете обстановки надалеч не са били изцяло безвредни.

През предходната седмица Министерството на енергетиката заяви, че се чака до няколко седмици Агенцията за нуклеарно контролиране да издаде лиценз за продължение на живота на Шести блок. По този метод ще се подсигурява ефикасната работа и на двата енергоблока в границите на спомагателния период на употреба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР